Verslag Senioren speelweek 12

Wisselend begin van de competitie voor de BC Insiders!

Team 2 reisde af naar Alphen aan de Rijn om het op te nemen tegen de degradant in de poule. Marcel Drost en invaller Jurgen van de Kamp (Martijn Grave is helaas geblesseerd) hadden het zwaar in hun dubbel maar wonnen uiteindelijk in drie sets.

De dames Mijke Grave en Thalien Drost verloren verrassend met 2x 21-17. Gelukkig zette Marcel de baarnaars weer op voorsprong door zijn enkel eenvoudig te winnen. Zowel eerste dame Thalien als tweede heer Jurgen verloren in twee sets dus daar ging de voorsprong. Tweede dame Mijke Grave trok de stand weer gelijk door haar enkel knap te winnen met 21-14, 16-21 en 20-22. De mixen zouden de einduitslag dus bepalen en dat liep helaas negatief uit voor het baarnse kwartet. Zowel de mixen van Jurgen en Mijke als die van Thalien en Marcel werden verrassend verloren waardoor er 5-3 werd verloren.

Team 3 begon de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar tegen de nummer 1 van de poule. Het zou dus een zware avond worden voor de baarnaars en helaas werd dat het ook…. De heren Arvid Nijholt en Jurgen van de Kamp beten het spits af met de herendubbel en dat werd gelijk het eerste verliespunt, 2 x 15-21. De dames Marjoke van Doeland en Desiree van de Meijden mochten toen de baan betreden en ook zij verloren in twee sets. Ook het krachtsverschil in de enkels bleek groot want ze werden alle vier verloren. Eerste dame Leonie Koppel speelde heel sterk en maakte het nog wel spannend maar ook zij verloor, net zoals Arvid, Jurgen en Desiree. Om de eer te redden gingen ze nog er vol tegen aan in de mixen. Het zag er naar uit dat in de eerste mix van Arvid en Marjoke de eer gered zou worden want ze wonnen de eerste set en verloren nipt de tweede. Maar in de derde waren de krachten op en werd er alsnog verloren. Ook de tweede mix van Jurgen en Leonie werd verloren dus de uitslag werd 0-8.

Team 4 mocht het thuis opnemen tegen de onderste in de poule. Frank Hoolwerf is helaas geblesseerd dus gingen Theo Stroo en Gijsbert Hagens dubbelen en dat liep als een trein, ze wonnen met 21-16 en 21-14. Esther van Schaik en Nynke de Jong hadden een makkie in hun dubbel en hield hun tegenstanders 2x onder de 10. Eerste heer Theo speelde een ware thriller in zijn enkel, beide heren wilden niet verliezen en dat leverde spannende rally’s op. Helaas moest Theo in de derde set zijn meerdere erkennen. Daarentegen walste tweede heer Gijsbert over zijn tegenstander heen. Ook eerste dame Jolanda de Groot en tweede dame  Nynke kende geen problemen in hun enkels en zo werd er een 5-1 tussenstand genoteerd. Eerste mix van Gijs en Jolanda liep niet geheel volgens plan want zij verloren in drie sets. Gelukkig wonnen Theo en Esther wel waardoor er een prima 6-2 uitslag was.

Team 5 reisde naar Wezep af om punten te halen voor het kampioenschap. Helaas begon dat niet goed want de dubbel van Jeroen Dirks en Gabriël Hoevers werd verloren. De dames Sara Pegtol en Amy Kampert hadden helemaal niks in te brengen in hun dubbel, zij verloren met 2x onder de 10. Toen ook eerste heer Gabriël zijn enkel verloor waren de baarnaars van slag en voegde de koppen bij elkaar voor een peptalk. En dat werkte want eerste dame Sarah won haar enkel knap in een driesetter. Ook bij tweede heer Dico Wouters moest er een driesetter aan te pas komen om de winst naar zich toe te trekken. Tweede dame Amy won haar enkel in twee sets waardoor het 3-3 stond. Om kampioen te worden moesten er nog meer winstpunten gehaald worden en dat deed het team dan ook. Zowel de eerste mix van Jeroen en Amy werd gewonnen, al hadden ze drie sets nodig, als de tweede mix van Dico en Sara en zo werd het toch nog 3-5 voor de baarnaars.

Team 6 speelde in Dronten en dat werd een zware zaterdagmiddag. De heren Egbert Roelofsen en Ron Wildenburg waren nog niet geheel warm gespeeld of ze hadden al verloren. De dames Jeannette Geerts en invalster Jolanda Kampert begonnen goed door de eerste set te winnen maar verloren helaas de tweede en derde. Eerste heer Ron speelde een puike enkel pot maar het mocht niet baten, hij verloor uiteindelijk. Tweede heer Egbert had waarschijnlijk nog last van de wijntjes van de vorige avond want hij verloor zijn enkel in twee sets. Zowel eerste dame Jeannette als Jolanda verloren de eerste set in hun enkels maar kwamen beide knap terug in de tweede set en wonnen deze. Beide dames vochten als leeuwen maar het was te laat, ze verloren beide. Ze wilde een punt halen en gaven alles wat ze nog hadden in de mixen maar hun inzet werd niet beloond.  Egbert en Jolanda verloren in twee sets en Ron en Jeannette in drie sets waardoor het 8-0 werd voor het team uit Dronten.

Klink hier voor de standen van de landelijke teams

Klink hier voor de standen van de regionale teams

Debbie

Lid worden? Informatie!

Speeltijden

Senioren
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag 09.00 – 11.00
Dinsdag

20.00 – 22.00
(t/m 7 april)
Sporthal "Huis van Eemnes" (Eemnes)
Woensdag 19:30 - 22:30
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

20.00 – 22.00
(vanaf 14 april)
Vrijdag 20.00 – 23.00

Junioren competitie training
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(tot 17 april)
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(vanaf 17 april)

Junioren 6- 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 17.00 – 18.00

Junioren vanaf 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 18.00 – 20.00

Back to Top