Verslag Senioren Speelweek 8

Team 5 van badmintonvereniging Inside is nog steeds kampioenkandidaat!

De teams van BC Inside hebben allemaal 7 wedstrijden gespeeld en zijn aan de returns begonnen. Voor team 2 begon dat thuis met een confrontatie met team 3 uit Waddinxveen.

Het werd een avond vol 3 driesetters want er werden maar liefst 5 driesetters gespeeld die allemaal door de baarnaars gewonnen werden. Zo besliste de heren Martijn Grave en Marcel Drost de herendubbel met 21-8, 19-21 en 21-14. De dames Mijke Grave en Thalien Drost, die alweer haar tweede competitiewedstrijd speelt na haar zwangerschapsverlof, verloren de eerste set maar pakte knap de andere twee sets. Eerste heer Martijn was goed warm gedraaid in de dubbel en pakte zijn partij in twee sets, 21-18 en 21-15.  Zowel Marcel en Thalien hadden drie sets nodig om de winst naar zich toe te trekken. Helaas verloor Mijke Grave haar enkel. Gelukkig zette ze zich gauw over haar verliespartij en pakte samen met Martijn de mix. Ook Marcel en Thalien wonnen hun mix waardoor een dikke 7-1 overwinning werd genoteerd.

Team 3 was gebrand om punten te pakken want ze zijn nog helemaal veilig om in de eerste klasse te blijven dus als leeuwen traden ze op tegen het team uit Apeldoorn. Invaller Jurgen van de Kamp en Rob Beukema gingen voor het eerst dubbelen in deze competitieve en dat pakte goed uit. Ze verloren weliswaar de eerste set maat de tweede pakte ze met 21-12 en de derde met 21-18. Marjoke van Doeland genoot van een weekendje weg dus Leonie Koppel en Desiree vd Meijden gingen dubbelen en dat lie pals een trein, 21-13 en 21-19 werd er gewonnen. Eerste heer Arvid Nijholt had vorige week nog een offday maar dat was deze week niet te merken in zijn enkel, hij won met 21-12 en 21-17. Ook alledrie de andere enkels werden door baarnaard gewonnen, Leonie en Jurgen hadden daar drie sets voor nodig maar Desiree maakte in twee sets korte metten met haar tegenstandster. Helaas verloren zowel Arvid en Desiree hun mix als Rob en Leonie maar dat mocht te pret op de avond niet drukken want er werd met 6-2 gewonnen.

Team 4 mocht zondagochtend vroeg aantreden in Hoogland en ‘s ochtends zijn Insiders vaak niet op hun best maar dit keer traden ze voortvarend op. Frank Hoolwerf en Theo Stroo moesten eerst nog een beetje wakker worden want ze verloren de eerste set met 21-18 maar daarna stoomde zoor en wonnen de tweede en derde set. Ook Jolanda de Groot en invalster Nynke de Jong moesten er flink aantrekken om de winst binnen te slepen maar dat lukte ze in drie sets. Helaas verloren Frank, Jolanda en Theo hun enkel waardoor ze 3-2 achter kwamen te staan. Gelukkig maakt Nynke de Jong weer gelijk door haar enkel te pakken. Nynke maakte ere en 100% scoren van want ze won ook nog eens haar mix met Theo. Frank en Jolanda maakte er nog een spannende mix van maar zij wonnen niet. De punten werden eerlijk verdeeld, 4-4- was de einduitslag.

Team 5 staat tweede achter team3 uit Heerde en daar moesten ze deze week dan ook tegen. Het zag er niet zo rooskleurig uit want Gabriël Hoevers, Dico Wouters, Amy Kampert en Sara Pegtol verloren hun dubbels. Maar toen kwamen de baarnaars met hun vechtersmentaliteit terug want eerste heer Gabriël pakte overtuigend zijn enkel. Sara maakt in haar enkel er een thriller van die zij uiteindelijk naar zich toe trok in de derde set met 20-22. Ook twee heer Jeroen Dirks moest tot het gaatje gaan voor zijn winstpunt en dat deed hij dan ook! Tweede dame Amy gaf alles wat ze in zich had maar dat mocht niet baten….. Jeroen en Amy hadden niks in te brengen in hun mix maar gelukkig Dico en Sara wel, zij pakte hun mix met de cijfers 22-20, 17-21 en 12-21. Tevreden gingen de baarnaars weg uit Heerde want ze hadden 4-4 tegen hun concurrent gespeeld.

Voor Inside 6 werd het een teleurstellende avond thuis. Egbert Roelofsen was aan zijn oog geholpen dus daarvoor viel Erik Pegtol in. Hij mocht samen met Ron Wildenburg een zware dubbel spelen want de eerste set verloren ze met 24-26. In de tweede set probeerde ze nog terug te komen maar ook hier kwamen ze net tekort. Jeanette Geerts kwam net van een vakantie terug en ging met Carla de Leeuw het strijdtoneel op maar ze was nog duidelijk in de relaxstand want ze verloren met 15-21 en 10-21. Ook in de herenenkels van beide heren was het erg spannend maar werden beide verloren. Gelukkig pakte eerste dame Carla de eerste winstpunt door haar tegenstandster alle kanten van de baan te laten zien, Tweede dame Jeannette had niet  veel in te brengen in haar enkel. Erik was gebrand om een punt te pakken in zijn invalbeurt en dat deed hij uiteindelijk samen met Carla in hun mix. Ook al verloren ze de eerste set, ze namen revanche in de tweede en derde en zo wonnen ze overtuigend ook al moest het uit hun tenen komen. De tweede mix werd verloren waardoor er  2-6 verlies op het wedstrijdformulier kwam te staan, volgende week beter!

Klink hier voor de standen van de landelijke teams

Klink hier voor de standen van de regionale teams

Debbie

Lid worden? Informatie!

Speeltijden

Senioren
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag 09.00 – 11.00
Dinsdag

20.00 – 22.00
(t/m 7 april)
Sporthal "Huis van Eemnes" (Eemnes)
Woensdag 19:30 - 22:30
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

20.00 – 22.00
(vanaf 14 april)
Vrijdag 20.00 – 23.00

Junioren competitie training
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(tot 17 april)
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(vanaf 17 april)

Junioren 6- 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 17.00 – 18.00

Junioren vanaf 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 18.00 – 20.00

Back to Top