Verslag Senioren speelweek 6

BC Inside'82 doet goede zaken in speelweek 6.

De teams van BC Inside hebben goede zaken gedaan in speelweek 6, want er werden flink wat wedstrijden gewonnen!

Team 2 moest het opnemen tegen Flair uit Alphen aan de Rijn. Het team speelt nog steeds met een invalster aangezien twee dames nog steeds met zwangerschapsverlof zijn.

De heren Marcel Drost en Martijn Gräve wonnen hun dubbel gemakkelijk in twee sets, net zoals de dames Mijke Gräve en invalster Debbie de Vooght. Eerste heer Martijn had ook een makkie in zijn enkel en ook tweede heer Marcel hoefde niet tot het gaatje te gaan ondanks dat zijn tegenstander een indrukwekkende warming-up deed….Eerste dame Mijke moest iets dieper gaan maar door rustig te blijven won ze toch in twee sets. Tweede dame Debbie volgde haar teamgenoten door ook in twee sets te winnen. Ook beide mixen gaven weinig spanning, zowel Martijn als Mijke en Marcel en Debbie wonnen in 21-15 en 23-13 en kon er dus op een 8-0 overwinning een drankje worden gedronken.

Team 3 ging op bezoek in Hoogland en daar lagen helaas de rollen andersom, het werd een zware zondagmiddag voor het Baarnse team. De dubbel van Rob Beukema en Arvid Nijholt verliep heel slecht toen de eerste set dik werd verloren maar ze kwamen knap terug en wonnen de twee set. Helaas konden ze deze spirit niet vasthouden en verloren ze de derde set. Ook de damesdubbel van Marjoke van Doeland en Desiree vd Meijden liep niet zoals normaal en de dames moesten in twee sets hun meerdere erkennen. Helaas gaven beide herenenkels geen hoop om uiteindelijk de winst nog binnen te slepen. Zowel eerste heer Arvid als invaller Jurgen van de Kamp verloren in twee sets. Bij eerste dame Marjoke sprankelde nog een beetje hoop voor de eerste winstpunt toen ze de tweede set won nadat ze de eerste had verloren maar helaas verloor ze haar derde set in 21-19. Tweede dame Leonie had het zwaar en verloor in twee sets. Om niet met lege handen naar huis te gaan gingen Jurgen en Leonie en Rob en Desiree vol energie de mixen in maar ook in deze discipline waren de mensen uit Hoogland te sterk en werd er 8-0 verloren door de baarnaars, een pijnlijke nederlaag waarvoor ze zich in de volgende wedstrijd willen van revancheren.  

Team 4 deed betere zaken afgelopen zaterdag in Heerde. De heren Frank Hoolwerf en Gijsbert Hagens moesten alle badmintontrucjes uit de kast halen om de winst naar zich toe te trekken en dat deden ze gelukkig. De damesdubbel werd een ware thriller met invalster Guusje de Vries (die het super deed!!) en Jolanda de Groot. De eerste set wonnen ze in 28-30 en de tweede met 20-22. Net als in de dubbel had eerste heer Frank een derde set nodig om de winst te pakken in zijn enkel. Gelukkig hoefde Gijsbert en Jolanda minder energie te verspelen in hun enkels, zij wonnen in twee sets. Invalster Guusje (pas 11 jaar!) presteerde super in haar eerste enkel in de tweede klasse, ze won gemakkelijk! De mix van Frank en Jolanda en de mix van Gijsbert en Guusje liep als een trein dus met een 8-0 winst gingen ze weer huiswaarts.

Team 5 draait goed in de derde klasse, ze staan tweede dus wie weet promoveert dit jonge team. En thuis tegen Wezep verliep het ook zoals een kampioen in spé betaamt. Zowel de dubbel van Jeroen Dirks en Dico Wouters als Sara Pegtol en invalster Guusje de Vries werd gewonnen in twee sets. Eerste heer Jeroen mocht aan de bak in zijn enkel en het koste dan ook veel bloed, zweet en tranen maar trots kwam hij met zijn winstpunt van de baan. Tweede heer Dico veegde zijn opponent van de baan en gunde hem totaal maar 11 punten. De meiden Sara en Guusje wonnen ook gemakkelijk hun enkels zodat de tussenstand al 6-0 was voor het Baarnse duo. In tegenstelling tot de andere partijen verliepen de mixen zeer moeizaam. Zowel Jeroen en Guusje als Dico en Sara hadden drie sets nodig om de eindstand naar 8-0 te zetten wat hun weer een stapje dichterbij het kampioenschap brengt.

Team 6 mocht thuis tegen team 5 uit Dronten spelen en dat werd een avond met 4 x tweesetters en 4 x driesetters. De eerste tweesetter ging gemakkelijk naar de heren Egbert Roelofsen en Ron Wildenburg en ook de dames Corrie Scheltens en Ria Mans maakte hun tegenstandsters in in twee sets in de dubbel. Alle 4 de enkels moesten in drie sets gespeeld worden en dat gaf wisselende resultaten. De heren wonnen beide hun enkels, al was dat voor beide heren nipt want er werd met 2x met 22-20 gewonnen in de derde set. Helaas viel het dubbeltje van de dames in hun enkels aan de andere kant want zowel Ria als Corrie verloren. Gelukkig wonnen Ron en Corrie hun mix want de andere mix van Egbert en Ria werd verloren waardoor er in totaal toch nog gewonnen werd en wel met 5-3, daar moest opgedronken worden na afloop!

Lid worden? Informatie!

Speeltijden

Senioren
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag 09.00 – 11.00
Dinsdag

20.00 – 22.00
(t/m 7 april)
Sporthal "Huis van Eemnes" (Eemnes)
Woensdag 19:30 - 22:30
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

20.00 – 22.00
(vanaf 14 april)
Vrijdag 20.00 – 23.00

Junioren competitie training
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(tot 17 april)
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(vanaf 17 april)

Junioren 6- 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 17.00 – 18.00

Junioren vanaf 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 18.00 – 20.00

Back to Top