Drie kampioensteams BC Inside ’82 jeugd

Zaterdag sloten de acht jeugdteams de competitie af met een thuiswedstrijd. Vorig weekend zijn er al drie teams kampioen geworden. In de ‘eigen’ Geerenhal werd dit gevierd met taart, champagne en de nodige felicitaties.

Kampioenen

Team 1 trad aan tegen Castellum 2 uit Vleuten. Anna v/d Laan was niet fit, waardoor ze in het dubbelspel en enkelspel niet kon brengen wat ze normaal doet. De gasten wonnen deze partijen. Dit verlies werd gecompenseerd door Manar Ibrahim, Chris van Ommen, Harold TImans en Toon v/d Tweel die samen goed waren voor vijf punten. Anna sloot de wedstrijd positief af door samen Chris het gemengd dubbelspel te winnen, hierdoor werd er 5-3 gewonnen. Inside 1 is hierdoor kampioen geworden in de 1e klasse onder 19 jaar.

Team 6 had het kampioenschap vorige week in Harderwijk al binnengehaald. Pien de Vooght, Pleuntje v/d Tweel, Bas Vermeulen en Pepijn Lichtendahl wonnen dit seizoen al hun 14 wedstrijden. Tegen Hercules 4 uit Utrecht werd er in stijl afgesloten, met een 6-0 overwinning. Dit team kan niet wachten om 24 februari te spelen tegen de andere kampioenen in de klasse onder 13 jaar.

De spelers van team 7 werden vorig jaar al 1e onder 11 jaar en zij haalden toen zelfs het NK voor teams. Dit seizoen waren Miquel Hooijer, Fabian Meijneken en Julia van Ommen wederom het sterkste team in hun poule (onder 13 jaar). Huizen 4 werd zaterdag met 4-2 verslagen. Het Baarnse trio won dit seizoen 11 wedstrijden en speelde eenmaal gelijk.

Vol in de strijd

Team 2 heeft het hele seizoen gejaagd op Sjeve Sjuttel 1 (Bunschoten). In de onderlinge wedstrijden zijn er ‘cruciale’ punten blijven liggen. Tegen de nummer 3 Hellas uit Nunspeet haalden Kyra Hatzman, Amber van Es, Sofieke Heil, Tom van Eijk, Ferry Methorst en Lucas van Ommen keihard uit met 8-0. De Sjeve Sjuttel speelden tegelijkertijd een wedstrijd in Hoevelaken. Het zestal hoorden tot hun telleurstelling dat de currentie geen fout had gemaakt. Een tweede plek in de 2e klasse onder 19 jaar was hun lot. Sofieke Heil bleef dit seizoen ongeslagen, een zeer knappe prestatie van deze 13-jarige getalenteerde speelster.

Team 3 nam het op tegen Hellas 2. Het werd een gelijk opgaande partij. Gijs v/d Laan en Niels Nowee verloren nipt in drie sets. Kyra Bottema kon prima meekomen, de beslissende punten gingen naar haar opponente (18-21 en 19-21). Niels toonde zijn aanvallende spel en won met 21-9 en 22-20 zijn single. Hierna zegevierde hij ook nog met Kyra. Hellas won de twee resterende wedstrijd en ging er met een 4-2 vandoor.Team 4 had geen medelijden met hekkensluiter Houten 5. Kevin Heins, Dylan Vastenburg, Robin Boterenbrood en Ashley Steemanwaren binnen 1,5 uur klaar. Het werd 8-0, er werd geen set ingeleverd. Dit viertal is 3e geworden in de jongensklasse onder 15 jaar. Zowel Robin als Ashley kunnen met trots terugkijken op hun debuutjaar. Zij wonnen beiden ruim 60% van hun wedstrijden.

Team 5 zat in de andere jongenspoule onder 15 jaar. Dit was een zware poule waarin een aantal teams zaten met meer badmintonervaring. Tegen Appoldro 4 werd er afgesloten met een 1-7 verlies. Invaller Ashley redde de Baarnse eer, hij won zijn enkelpartij. Luuk Bodewes kwam in de buurt van de zege, maar hij moest in de derde set met 16-21 buigen voor zijn tegenstander uit Apeldoorn. Daniël Veraar en Max v/d Meer boden flink tegenstand, maar dit resulteerde niet in een winstpunt. Team 5 eindigt op de 6e plaats in de rangschikking.

Team 8 leverde een uitstekende prestatie. In hun debuutjaar zijn Julia Zonneveld, Josefien Schols, Leonore Bos en Joep de Vries 3e geworden in de gemengde klasse onder 13 jaar. Amersfoort 6 werd in de laatste wedstrijd getrakteerd op een 6-0 nederlaag. De spelers van team 8 zijn dit seizoen enorm gegroeid. Zowel qua techniek als tactiek werden de Amersfoorters afgetroefd.

 

Lid worden? Informatie!

Speeltijden

Senioren
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag 09.00 – 11.00
Dinsdag

20.00 – 22.00
(t/m 7 april)
Sporthal "Huis van Eemnes" (Eemnes)
Woensdag 19:30 - 22:30
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

20.00 – 22.00
(vanaf 14 april)
Vrijdag 20.00 – 23.00

Junioren competitie training
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(tot 17 april)
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(vanaf 17 april)

Junioren 6- 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 17.00 – 18.00

Junioren vanaf 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 18.00 – 20.00

Back to Top