Voorjaars competitie 2016

Ook komend jaar wordt de voorjaarscompetitie weer georganiseerd. Dan alweer voor de 45e keer. Dit jaar zal de sterkte-indeling iets afwijken ten aanzien van voorgaande jaren. Vanwege het geringe verschil in speelsterkte is er besloten om de 4e klasse en X-klasse samen te voegen waardoor er meer mogelijkheden ontstaan tot het  maken van poule-combinaties.

Er kan dus ingeschreven worden in de 3e en 4/X klasse door teams die momenteel deelnemen aan de nu lopende competitie en de sterkere recreanten. Daarnaast bestaat voor recreantenteams weer de mogelijkheid om in de 3e, 4/X, Y of Z -klasse in te schrijven. Ook mannenteams kunnen inschrijven. Vorig jaar hebben zich 15 teams in 3 poules ingeschreven waardoor de reisafstanden beperkt waren.

  • Mannen die in het huidige seizoen in de Mannen Hoofdklasse hebben gespeeld mogen niet meer meedoen aan de VJC 2016.
  • Mannen die in de Mannen 1e klasse van het huidige seizoen hebben gespeeld mogen nu met dispensatie alleen nog in de Mannen klasse en de 3e klasse meedoen.

Richtlijn speelsterkte recreantencompetities VJC
Het uitgangspunt van de recreantencompetitie is: het spelen van wedstrijden tegen recreanten van andere verenigingen, waarbij sportiviteit, spelvreugde en gezelligheid voorop staan. Waarbij voor de Voorjaarscompetitie de recreanten worden aangevuld met 3e en 4e klasse deelnemers van de reguliere regio competitie senioren.

De sterkte klassen zijn:
3e klasse: hieraan mag iedereen deelnemen die niet hoger dan 3e klasse regio competitie senioren heeft gespeeld.

4e/X klasse:hieraan mag iedereen deelnemen die niet hoger dan 4e klasse regio competitie senioren heeft gespeeld. Dus ook de sterkere recreanten die geen reguliere regio competitie senioren hebben gespeeld.

De sterkere / gevorderde recreanten, bijvoorbeeld zij die tegen competitieniveau aanzitten en soms zelfs beter zijn dan competitie niveau.
Y klasse: gemiddelde recreanten
Z klasse: beginnende recreanten

  • Spelers/sters die in de lopende competitie en/of de competitie van het jaar daaraan voorafgaand gespeeld hebben of meer dan 2x ingevallen zijn in de 2e klasse of de Mannen hoofdklasse in de reguliere senioren regio competitie, zijn uitgesloten van deelname aan de recreanten competities.
  • Invallers/sters die in de 3e klasse meer dan 2x ingevallen zijn kunnen alleen in de 3e klasse deelnemen.
  • Invallers/sters die meer dan 2x ingevallen zijn in de 4e klasse kunnen alleen in 4e /X klasse deelnemen.
  • Invallers die meer dan 2x ingevallen zijn in de Mannen Hoofdklasse en/of 2e klasse of hoger zijn uitgesloten van deelname aan de recreanten competities.
  • De invalbeurten gelden per seizoen.

Teams zullen worden ingedeeld in de klasse die overeenkomt met de sterkte van de sterkste speler(s).

  • Voor de deelnemers uit de 2e klasse van de huidige mannencompetitie van regio Centrum geldt dat hun sterkte gelijk wordt gesteld aan die van de 4e klasse.

Speeldagen
Ook dit jaar gaan we spelen met vaste speelweken en een vast speelsleutelschema en het gebruik maken van toernooi.nl.

Bij de poule-indeling zal gestreefd worden naar maximaal 5 teams per poule, waarbij tegen elk ander team uit de poule een thuis- en uitwedstrijd gespeeld zal worden. De wedstrijden zullen plaats vinden in de periode eind januari t/m begin mei 2016.

Puntentelling (wedstrijdpunten)
Voor het bepalen van de kampioenen zal de puntentelling gehanteerd worden. Het aantal voor een wedstrijd toegekende wedstrijdpunten is gelijk aan het aantal gewonnen partijen in die wedstrijd. Kampioen is het team dat alle wedstrijden gewonnen heeft. Of, als daar in de poule geen sprake van is, het team dat de meeste wedstrijdpunten heeft behaald.

Dit betekent dat elke partij die tijdens de wedstrijd gespeeld wordt een wedstrijdpunt oplevert. De puntentelling geldt op dit moment ook al in de reguliere competities van de verschillende regio’s en de landelijke organisatie.

Heb je interesse ? Geef je dan op bij Jolanda Kampert, Voorjaarscompetitieleider voor BC Inside ‘82.

Lid worden? Informatie!

Speeltijden

Senioren
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag 09.00 – 11.00
Dinsdag

20.00 – 22.00
(tot 11 april)
Sporthal "de Hilt" (Eemnes)
Woensdag 19:30 - 22:30
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

20.00 – 22.00
(vanaf 11 april)
Vrijdag 20.00 – 23.00

Junioren competitie training
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag

18.30 – 20.00
(tot 11 april)
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

18.30 – 20.00
(vanaf 11 april)

Junioren 6- 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 17.00 – 18.00

Junioren vanaf 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 18.00 – 20.00

Spot op... BC Inside'82

Filmopname van RTV Baarn bij BC Inside'82, dinsdag 15 oktober 2013

Back to Top