BC Inside’82 goed van start in de competitie

De badminton competitie seizoen 2017/2018 is van start gegaan. Inmiddels zijn er al 2 speelweken achter de rug en alle teams zijn goed begonnen aan het seizoen. BC Inside’82 is traditiegetrouw goed vertegenwoordigd op verschillende niveaus. Van 4e klasse district tot en met 3e divisie landelijk. Voorafgaand aan het seizoen zijn er ook spelers na jarenlange inzet gestopt met het spelen van competitie. Dit is opgevangen door nieuwe spelers en oud-spelers die terug zijn gekomen na een uitstapje naar BAN en BC Amersfoort.

Mannen team 1 speelt ook dit jaar weer in de hoogste klasse van de mannen competitie, namelijk Hoofdklasse. Helaas kan het team niet op volle sterkte aan het seizoen starten door een langdurige blessure van Theo Stroo. De mannen zullen deels afhankelijk zijn van invallers. Het is daarom knap dat ze na 2 speelrondes de 6e plaats innemen, net boven de degradatiezone.

Team 5 speelt 4e klasse district en is een nieuw team en moet nog een beetje inspelen op elkaar. Met veel inzet en plezier staan ze na 2 wedstrijden op de 6e plek en dat is een goede prestatie.

Team 4 speelt ook 4e klasse district. Dit team is ervaren en speelt voor het 2e seizoen in bijna dezelfde samenstelling. Dit team is kenmerkend om hun inzet bij de trainingen, wat ook zeker bijdraagt aan de stand in de poule. Ze staan 2e en het zal een spannend seizoen worden in de strijd om de hoogste positie.

Team 3 speelt 2e klasse district. Dit team is een samengesteld team van team 3 en 4 van het vorig seizoen. Dat betekent ook dat dit team moet wennen aan elkaar en moet zoeken naar vaste koppels in de (gemengd)dubbels. Middels 2 gelijke spelen zorgen ze er in ieder geval voor dat ze goed in de middenmoot meedraaien. 

Team 2 speelt ook dit jaar weer 4e divisie landelijk. De kern van het team is gelijk aan voorgaande jaren. Door het stoppen van routinier Marcel Drost wordt het team nu aangevuld met heren vanuit het 1e. De start is voortvarend en met twee degelijke overwinningen bezetten ze nu de gedeelde 1e plaats samen met Houten. Het zal nog moeilijk worden deze positie te behouden.

Team 1 speelt 3e divisie landelijk en bestaat dit jaar niet alleen uit routiniers, maar daar is de jonge talentvolle speelster Britt van Steendelaar aan toegevoegd. Spelend in een sterke poule bezit het team nu de 4e plaats en dat is een goede prestatie.

Met 2 speelronden achter de rug is elk team dus naar behoren van start gegaan. Doelstelling is om geen team te laten degraderen en misschien met een beetje geluk wordt een team kampioen. Daarnaast is het mooi te zien dat de jeugd staat te trappelen om door te stromen naar de senioren. Met invalbeurten zullen ze dit jaar al kunnen ruiken aan het niveau en wie weet teams ook helpen om de doelstelling te bereiken.

Lid worden? Informatie!

Speeltijden

Senioren
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag 09.00 – 11.00
Dinsdag

20.00 – 22.00
(tot 17 april)
Sporthal "de Hilt" (Eemnes)
Woensdag 19:30 - 22:30
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

20.00 – 22.00
(vanaf 17 april)
Vrijdag 20.00 – 23.00

Junioren competitie training
Sportcentrum "de Trits"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(tot 17 april)
Racketcentrum "de Geeren"
Dinsdag

18.00 – 20.00
(vanaf 17 april)

Junioren 6- 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 17.00 – 18.00

Junioren vanaf 12 jaar
Racketcentrum "de Geeren"
Vrijdag 18.00 – 20.00

Spot op... BC Inside'82

Filmopname van RTV Baarn bij BC Inside'82

Back to Top